Introduktion

Hvad er barf?

 

Det korte svar er: Den bedste mad, som du kan fodre dit kæledyr med - er der nogle som vil sige.... Eller direkte fortalt – Bones And Raw Food.

 

Vores kød bruger, hvad naturen har designet vores kæledyr til at trives på. Resultatet er et kæledyr fri for fordøjelsesproblemer, og fuld af liv vil mange som har skiftet til barf mene.

 

Hvis du er ny naturfoder kunde og du vil til at fodre dit kæledyr med rå fødevarer, har du uden tvivl nogle spørgsmål om, hvorfor det her virker, hvordan du kommer i gang, og hvilke forventninger du har til til barf.

 

Kort sagt:

De proteiner, der findes i rå fødevarer, er med til at hjælpe kroppen til at fungere. Enzymer er kun til gavn for kroppen, hvis de lever. Når maden tilberedes eller forarbejdes, indeholder den ikke længere levende enzymer. Fødevarer uden levende enzymer påvirker bugspytkirtlen til at producere de nødvendige proteiner. Enzymer i en rå kost genopretter, reparerer og opretholder sundheden.

Dyr genopbygger deres fordøjelses system ved at spise rå uforarbejdede fødevarer. Vores kød bevarer deres levende enzymer, sammen med b.la antioxidanter og uforarbejdede aminosyrer. Dit kæledyrs langsigtede sundhed afhænger af disse faktorer for at sikre et langt og sundt liv.

 

Sunde tænder & god ånde

Dit kæledyr vil have langt bedre ånde, minimal oprustning af tandsten, og smukke rene og sunde tænder; alt sammen uden at skulle besøge dyrlægen eller børste tænderne. Desuden er paradentose næsten ikke eksisterende.

 

Sund hud & pels

Dette kan være en af de første ændringer, du vil bemærke, når du begynder at fodre med naturfoder. Hvis du oplever at vedvarende hudproblemer pludselig forsvinder eller forbedres og du ikke længere behøver besøge dyrlæge med dette, eller du undgår tabletter, antibiotika osv., så kan det betyde, at den naturlige, sunde og rå kost leverer næringsstoffer, som dit dyr har manglet. Det er virkelig svært at ignorere en dyb skinnende, tyk og sund pels!

 

Optimerer immunsystemet

Naturfoder normaliserer og styrker immunforsvaret. Immunsystemet er et vidunder af skabelsen. Fordi naturfoder indeholder en god balance af essentielle fedtsyrer og andre immun normaliserende og styrkende næringsstoffer, der reducerer inflammatoriske tilstande og siger farvel til infektioner.

  

Vores rå kost er ikke et vidundermiddel, men det har vendt mange skærpende degenerative tilstande og har givet lindring til en række sygdomme. Man skal kun gennemgå de forskellige historier der findes på internettet, for at finde grunde til at vælge barf fra naturfoder.

Hvor meget skal min hund have at spise:

Ikke to hunde er ens i deres stofskifte, alder eller aktivitetsniveau, men du skal huske, at en mager hund vil være sundere i det lange løb.

 

Foder vejledning.

Foder til normalt aktive hunde er 2% af deres kropsvægt per dag. For eksempel kan en 25 kg's hund gøre meget godt på 0,5 kg mad om dagen, en 50 kg's hund, 1 kg mad om dagen. En stærkt aktiv hund kan kræve 3% af dens kropsvægt per dag.

 

Hvis en 25 kg's hund er stærkt aktiv, vil det kræve omkring 750 gram mad om dagen.

En 50 kg's hund der er stærkt aktiv, 1,5 kg per dag.

  

Kom godt fra start når du skal skifte til Barf Naturfoder.

 

Hvalpe: ved 3-4 ugers alderen kan man servere det første rå måltid. Man kan evt. blende det og blande lidt A-38 i for at gøre det mere flydende. Det indeholder alt hvad hvalpen har brug for, for at supplere modermælken.

Når hvalpen bliver større, er den i stand til at fortære større stykker.

3 måltider om dagen, ca. 10% af hvalpens vægt.

Hos en 6 måneders Hvalp skal dagsrationen sættes ned til ca. 5% af hvalpens vægt, og den behøver nu kun at blive fodret 2 gange om dagen.

I 12 måneders alderen sættes dagsrationen ned til 2% af vægten (se også tidligere beskrivelse)

 

Hvis du ikke har en hvalp, men blot kunne tænke dig at rå fodre, så er det bare med at komme i gang.

De første dage skal den have kallun for at få maven til at fungere optimalt – herefter så er det bare at vælge imellem det store sortiment som Naturfoder har.


Ben er ikke måltider men hyggeben. Brystben, halse og brusk derimod, er gode kalcium kilder og godt for tænderne.

Husk også at have en faste dag, dog kun til voksne hunde.

Det er også vigtigt med grøntsager og olie så husk at købe det Max 10-15% af kødmængden skal indeholde dette. Du kan med fordel også fodre din hund med mix-retter som indeholder alt det vigtige til dit kæledyr.

 

Eksempel på ugeplan til hvalpe/ung-hunde:

 

Mandag: Kallun - kallun - kød m. ben/brusk

Tirsdag: Kallun - indmad + kød - kød m. ben/brusk

Onsdag: Kød m. ben/brusk - kød m. ben/brusk - kallun

Torsdag: Kød m. ben/brusk - kød m. ben/brusk - kød m. ben/brusk + indmad

Fredag: Kallun - kallun - kød m. ben/brusk

Lørdag: Kød m. ben/brusk - kød m. ben/brusk - Kød m. ben/brusk + indmad

Søndag: Kallun - kød m. ben/brusk + indmad - kød m. ben/brusk

 

Ugeplan voksne hunde:

Mandag: Kallun

Tirsdag: Kød m. ben/brusk

Onsdag: Kød m. ben/brusk

Torsdag: Kødfulde ben

Fredag: Kød m. ben/brusk + indmad

Lørdag: Kød m. ben/brusk

Søndag: Faste

 

Husk: Aldrig at faste hvalpe, ung-hunde, syge eller diegivende hunde.

 

Fordele ved at fodre med Barf naturfoder:

•Mindsker dårlig ånde

•Rene, stærkere tænder

•Mindsker tandsten

•Stærkere knogler

•Mindre mængde afføring

•Blank, selvrensende pels uden lugt

•Bedre immunforsvar

•En glad og sund hund som er glad for at spise sin mad

 

Besøg din lokale Naturfoder forhandler – fremgår der ikke en forhandler I nærheden af dig på listen over forhandlere, kan det skyldes at enkelte butikker ikke står opført, så skriv gerne til info@whesco.dk så skal vi hjælpe dig – da det er os som står bag dette store barf program.

 

Naturfoder.dk er en del af Whesco i Danmark.

 

Vi leverer kvalitets barf fra velkendt fabrik i Tyskland.

Ring for mere info på tlf. 48 41 79 00.